Domov > Katalog izdelkov > Izdelek

Komu je Novalac 1 namenjen?

  • Dojenčkom od rojstva do 6. meseca starosti
  • Dojenčkom brez prebavnih težav
  • Dojenčkom, ki jim Novalac Plus ne zadošča več

Kratek opis

Novalac 1 začetno mleko za dojenčke od rojstva do 6. meseca starosti, če jih matere ne dojijo ali jih dojijo le delno.

Prednosti

  • Vse potrebne snovi za dojenčkovo rast in razvoj.
  • Dodane omega-3 in omega-6 maščobne kisline za optimalen razvoj dojenčkovega vida in možganov
  • Vsi potrebni vitamini in minerali
  • Dodan maltodekstrin, ki zagotavlja daljšo sitost dojenčka

Novalac 1 je del obsežne skupine izdelkov, posebej prilagojenih dojenčkom s skrbno izbranimi sestavinami in kontrolirano kakovostjo. Po dopolnjenem 6. mesecu starosti svetujemo prehod na Novalac 2 nadaljevalno mleko.

Običajno odmerjanje mleka Novalac 1:

Starost (meseci) 0 1 2 3 4 5
Teža (kg) 4 5 6 6,5 7 7,5  
Število obrokov/dan 6-7 5 5 5 4 4
Število meric za pripravo enega obroka 4 4 5 6 7 7
Količina vode (ml) 120 120 150 180 210 210

 

Do vrha napolnjena in do roba poravnana priložena merica vsebuje 4,3 g mleka Novalac 1. Eno merico raztopite v 30 ml vode.

Novalac 1 100 g 100 ml 100 kcal
Energijska vrednost kJ 2115,7 275 418,7
kcal 505,3 65,7 100
Maščobe g 25,5 3,3 5
od tega nasičene g 12,4 1,6 2,5
od tega enkrat nenasičene g 6,5 0,8 1,3
od tega večkrat nenasičene g 5,3 0,7 1
od tega linolna kislina g 4,7 0,6 0,9
od tega α-linolenska kislina mg 460 59,8 91
Ogljikovi hidrati g 57,8 7,5 11,4
od tega sladkorji g 41,1 5,3 8,1
Beljakovine g 11 1,4 2,2
Sol / Natrij g/mg 0,375/150 0,05/19,5 0,07/29,7
Vitamini
A μg RE 450 58,5 89,1
B1 μg 400 52 79,2
B2 μg 800 104 158,3
B6 μg 300 39 59,4
B12 μg 1,5 0,2 0,3
C mg 60 7,8 11,9
D3 μg 7,5 1 1,5
E mg α-TE 12,8 1,7 2,5
K1 μg 30 3,9 5,9
Niacin mg 4,5 0,6 0,9
Pantotenska kislina mg 2,4 0,3 0,5
Folna kislina μg 60 7,8 11,9
Biotin μg 15 2 3
Minerali
Natrij mg 150 19,5 29,7
Kalij mg 470 61,1 93
Klorid mg 300 39 59,4
Kalcij mg 380 49,4 75,2
Fosfor mg 230 29,9 45,5
Magnezij mg 45 5,9 8,9
Železo mg 6 0,8 1,2
Cink mg 4,5 0,6 0,9
Jod μg 65 8,5 12,9
Baker μg 400 52 79,2
Mangan μg 35 4,6 6,9
Selen μg 10 1,3 2
Fluorid μg <450 <59 <90
Holin mg 100 13 19,8
Inozitol mg 45 5,9 8,9
Tavrin mg 44 5,7 8,7
L-karnitin mg 8 1 1,6

Posneto mleko, demineralizirana sirotka (mleko), rastlinska olja (palmovo, sojino, kokosovo), maltodekstrini, kalijev hidroksid, kalcijev citrat, emulgator (sojin lecitin), vitamini (A, B1, B12, B2, B6, C, D3, E, K1, biotin, folna kislina, niacin, pantotenska kislina), kalcijev klorid, kalijev klorid, natrijev klorid, tavrin, železov sulfat, cinkov sulfat, antioksidanti (tokoferoli), magnezijev oksid, bakrov sulfat, L-karnitin, manganov sulfat, natrijev selenit, holin bitartrat, dinatrijev fosfat, inozitol, kalijev jodid.

Sestava mlek Novalac je v skladu z evropskimi smernicami o otroški mlečni prehrani in ne vsebuje gensko spremenjenih organizmov (GSO), prav tako ne vsebuje glutena.

Alergeni

  • Posneto mleko
  • Demineralizirana sirotka
  • Sojin lecitin

Priprava mleka Novalac

  1. Pred vsako pripravo obroka si umijte roke.
  2. Stekleničko in pokrovček z dudo prekuhajte v vodi. Vre naj vsaj 5 minut.
  3. Vodo za pripravo obroka zavrite v pokritem lončku. Vre naj vsaj 5 minut.
  4. Vodo v lončku ohladite na 40 °C in jo prelijte v stekleničko.
  5. V stekleničko s priloženo merico vsujte predpisano število meric.
  6. Stekleničko zaprite in dobro pretresite, da se prašek popolnoma raztopi.
  7. Pripravljen obrok ohladite do mlačnega (37 °C), oz. dokler na koži ne čutite ne toplo ne hladno.

 

 

Jagode

Jagode v dojenčkovo prehrano uvajamo zelo previdno, kar pomeni, da se kašice s tem sadjem uvajajo v 8. mesecu starosti. Jagode bodo obogatile obrok vašega otroka, tako da lahko žitna ali mlečna kašica postaneta močni „superkašici“.

Preberi članek
Tena Niseteo,
dipl. inž. preh. tehn.
klinična dietetičarka/nutricionistka
Klinika za otroške bolezni, Zagreb

Vzpostavitev dojenja

Dojenje je najbolj naraven in najkakovostnejši način hranjenja dojenčka, ki dobro vpliva na njegov psihični in fizični razvoj.

Preberi članek
Uredništvo Novalac
Uredništvo Novalac,